Mijn naam is Sjoerd (*1981) en ik werk als integratieve counselor en coach. Dat wil zeggen dat ik je begeleid in jouw proces richting grip en groei bij de moeilijke dingen die je tegenkomt op je pad. Ik help je om alle kwaliteiten en hulpbronnen die je hebt te benutten om de obstakels in jezelf tot opstapjes te maken naar een leven zoals jij dat wilt.

Als kind wilde ik door de ogen van een ander kunnen kijken, om zo de wereld opnieuw te leren kennen. Daarom las ik boeken, en ben ik later gaan werken als freelance journalist en tekstschrijver. Ik was altijd op zoek naar gras dat groener is, een manier van denken die alles zou oplossen en me gelukkig zou maken. 

Het was rennen in de verkeerde richting. Pas toen ik leerde dat het leven zich niet laat uitdenken of controleren, voelde ik vaste grond onder mijn voeten. Letterlijk. Want juist in de ervaring van het hier en nu, het voelen van wat er te voelen valt, schuilt voor mij de ware rijkdom. Als je goed luistert, hoor je hier het antwoord op elke vraag.

Mijn achtergrond

Zo lang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in hoe het bij mensen van binnen werkt. Eerst zocht ik dat in literatuur, als schrijver en als student Nederlands (Leiden, 2006). Als freelance journalist en tekstschrijver genoot ik ervan om een glimp op te vangen van de mens achter het verhaal.

In 2014 begon ik met mindfulness; in 2016 kwam ik in aanraking met vipassana-meditatie. De lessen van de Boeddha over de oorzaak van het lijden en het opheffen daarvan vormen sindsdien een grote bron van inspiratie. In 2019 behaalde ik een certificering voor mindfulnesstrainer (MBSR).

Sinds 2022 volg ik de opleiding tot integratieve psychotherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. In 2023 rond ik de eerste module daarvan af met het diploma Integratieve CounselorCoach. Tot die tijd werk ik onder supervisie van een ervaren en gecertificeerde counselor.

Opleidingsinstituten

Praktijk

Bloemstraat 62, Amsterdam

Op donderdagavonden tussen 18:00 en 22:00 houd ik praktijk aan de Bloemstraat in Amsterdam. Een sfeervolle praktijk die ik deel met een aantal bevlogen collega’s.

Op andere data en tijden werk ik in een praktijk met adres Binnenkant 24, Amsterdam. Een prachtig grachtenpand vlakbij Centraal Station. 

Woon je niet in of bij Amsterdam? Geen probleem! Ik werk ook online via Zoom. 

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten als student-lid bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, beroepsvereniging voor psychosociale gezondheidszorg.

Neem contact op


×