Ik ben Sjoerd van der Linden en De Padvinderij mindfulness is mijn uitvalsbasis om mindfulness en levenskunst uit te dragen. Ik heb ook een website onder mijn eigen naam. Daar prijs ik mezelf aan als freelance tekstschrijver en journalist. Dat doe ik al sinds 2006.

In 2013 liep ik vast in mijn leven. Dat ging behoorlijk ver: op een gegeven moment was ik vrijwel elke dag doodsbang dat ik een vreselijke ziekte onder de leden had. En als de angst voor de ene ziekte verdween, kwam er wel weer een angst voor een andere ziekte.

Onmisbaar

Ik heb hulp gezocht en zo ben ik in aanraking gekomen met mindfulness. Aandacht voor mijn binnenwereld, regelmatig even stilstaan en luisteren wat zich daar afspeelt, is onmisbaar voor mij. Letterlijk, want als ik het een tijdje niet doe, kom ik in de problemen.

Sinds ik regelmatig oefen en merk hoe mij dat helpt, zie ik om mij heen dat meer mensen baat zouden hebben bij wat meer stilte, wat meer ruimte voor zichzelf. Misschien wel iedereen.

Wakker

In 2016 verloor ik mijn vader. Hij had lang geworsteld met psychische klachten en die werden hem uiteindelijk fataal. In een korte periode daarvoor dat het wel goed met hem ging, was het mindfulness die hem op de been hield.

De dood van mijn vader riep iets in mij wakker. Als zo veel mensen in geestelijke nood verkeren, dan wil ik uitdragen wat mij geholpen heeft. Misschien heeft iemand anders er ook wat aan.

Eerste stap

In 2017 begon ik een opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Instituut voor Mindfulness van Johan Tinge. Sinds 2019 ben ik volledig gecertificeerd trainer. Sindsdien begeleid ik meditaties in allerlei verschillende vormen en omstandigheden, onder meer voor stichting Vitamine Z en Amsterdam Inzichtmeditatie.

Door deelname aan retraites, cursussen, discussies en contemplaties verbreed en verdiep ik mijn kennis, inzicht en beoefening van meditatie, ethiek en dhamma.

Ik ben mij ervan bewust dat ik nog slechts aan het begin sta van een lange weg van oefenen, leren, vallen en opstaan. Maar de beperkte mogelijkheden en kennis die ik heb, wil ik graag inzetten voor anderen. Als ik jou een eerste stapje kan laten zetten op een pad van aandacht en aanwezigheid, dan is het zaad gezaaid en komen de vruchten vanzelf.

Mogen alle wezens gelukkig zijn.