De natuur vraagt niets van ons. Dat kan helpen om ook even niets van onszelf te verlangen, en alleen maar te hoeven zijn met alles wat zich aandient. Daarom ben je van harte uitgenodigd om dit najaar mee te doen aan de stiltewandelingen van De Padvinderij en Amsterdam Inzichtmeditatie.

Deze zaterdagochtend zoeken we de natuur op in het Amsterdamse Bos. We wandelen grotendeels in stilte, waarbij begeleiders Sjoerd van der Linden en Ria Kea lichte meditatieoefeningen aanbieden om contact te maken met de stilte in jezelf en de natuur om je heen.

Praktisch
Ervaring met meditatie is niet nodig maar ook geen bezwaar. Je kunt je aanmelden via dit formulier. Deelname is gratis; je bent uitgenodigd om dana* te beoefenen (zie onder voor uitleg over dana). We verzamelen bij de Boswinkel bij de ingang aan de Amstelveense Weg.

Corona
We nemen de coronarichtlijnen van het RIVM in acht. Houd afstand van andere deelnemers. Blijf thuis als je milde verkoudheidsklachten of andere symptomen hebt, of als je een zieke huisgenoot hebt. Let op: in het OV en bij autodelen is het gebruik van een mondkapje verplicht.

 

*Dana wordt vaak vertaald met vrijgevigheid. Het wordt gezien als de eerste van drie trainingen op het meditatieve pad; de andere zijn ethiek en meditatiebeoefening. De beoefening van dana vraagt een persoonlijke contemplatie, een persoonlijke afweging wat je wilt en kunt bijdragen. De intentie waarmee gegeven wordt is daarbij het belangrijkst. Jouw gift draagt bij in het levensonderhoud van de begeleiding en stelt hen in staat om hun studie en beoefening voort te zetten.

Categorieën:

Sjoerd van der Linden

Ik ben Sjoerd van der Linden en De Padvinderij mindfulness is mijn uitvalsbasis om mindfulness en levenskunst uit te dragen.