De natuur vraagt niets van ons. Dat kan helpen om ook even niets van onszelf te verlangen, en alleen maar te hoeven zijn met alles wat zich aandient. Daarom ben je van harte uitgenodigd om dit najaar mee te doen aan de stiltewandelingen van De Padvinderij en Amsterdam Inzichtmeditatie.

Deze zaterdagochtend zoeken we de stadsnatuur op in het Amsterdamse Bos. We wandelen grotendeels in stilte, ondersteund door lichte meditatie-oefeningen om contact te maken met de stilte in jezelf en je te openen voor de natuur. Vipassana-leraar Ria Kea biedt een passende contemplatie aan die ons helpt om inzicht te ontwikkelen in de drie karakteristieken van alles wat bestaat.

Praktisch
Ervaring met meditatie is niet nodig maar ook geen bezwaar. Je kunt je aanmelden via dit formulier. We vragen daar je mailadres zodat we je twee dagen tevoren nog een mail met informatie kunnen sturen. Deelname is gratis; je bent uitgenodigd om dana* te beoefenen (zie onder voor uitleg over dana). Zorg voor stevige schoenen, passende kleding en neem voldoende te eten en te drinken mee.

Locatie
We verzamelen bij de Boswinkel, de kiosk bij de ingang aan de Amstelveense Weg.

Corona
We nemen de coronarichtlijnen van het RIVM in acht. Houd afstand van andere deelnemers. Blijf thuis als je milde verkoudheidsklachten of andere symptomen hebt, of als je een zieke huisgenoot hebt. Let op: in het OV en bij autodelen is het gebruik van een mondkapje verplicht.

 

*Dana wordt vaak vertaald met vrijgevigheid. Het wordt gezien als de eerste van drie trainingen op het meditatieve pad; de andere zijn ethiek en meditatiebeoefening. De beoefening van dana vraagt een persoonlijke contemplatie, een persoonlijke afweging wat je wilt en kunt bijdragen. De intentie waarmee gegeven wordt is daarbij het belangrijkst. Jouw gift draagt bij in het levensonderhoud van de begeleiding en stelt hen in staat om hun studie en beoefening voort te zetten.

Categorieën:

Sjoerd van der Linden

Ik ben Sjoerd van der Linden en De Padvinderij mindfulness is mijn uitvalsbasis om mindfulness en levenskunst uit te dragen.