Overweeg je een mindfulnesstraining te gaan doen in 2019? Misschien kun je een vergoeding krijgen van je zorgverzekering. Een aantal zorgverzekeraars betalen namelijk een vergoeding voor een achtweekse training in mindfulness based stress reduction (mbsr).

 

Aanvullend
Die vergoeding krijg je via een aanvullende verzekering. Op zorgwijzer.nl vind je het complete overzicht van vergoedingen in 2019. Bij een aantal zorgverzekeraars kun je een vergoeding van 100 tot 250 euro krijgen voor een mbsr-training. Zilveren Kruis lijkt de meest aansprekende optie: de goedkoopste aanvullende verzekering kost 7,25 per maand en biedt 250 euro vergoeding. Dat betekent een netto bijdrage van 163 euro.

 

Burn-out
Een aantal andere zorgverzekeraars vergoeden zelfs 350 euro voor een mindfulnesstraining. Voorwaarde is wel dat je burn-outklachten hebt. Die moeten worden vastgesteld door een huis- of bedrijfsarts, die je vervolgens doorverwijst naar een mindfulnesstraining. Als je nu met burn-outklachten kampt, en je wilt in 2019 een mindfulnesstraining volgen, dan kan het dus de moeite lonen om over te stappen en/of een aanvullende verzekering af te sluiten bij een verzekeraar die mindfulness bij burn-out vergoedt.

 

Beroepsvereniging
Om de vergoeding te krijgen, moet je de training volgen bij een trainer die lid categorie 1 is van beroepsvereniging VMBN. Vanaf maart 2019 voldoet Sjoerd van De Padvinderij aan deze eis. In maart start ook een nieuwe achtweekse mindfulnesstraining. Binnenkort hoor je daar meer over op deze website.
Dus wil je een mindfulnesstraining volgen en een flinke tegemoetkoming krijgen van je zorgverzekeraar? Kijk op zorgwijzer.nl. Overstappen kan tot eind januari.
(Wel altijd goed de kleine lettertjes lezen. Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De Padvinderij aanvaardt geen aansprakelijkheid als je overstapt en je toch geen mindfulness blijkt te kunnen declareren.)

Sjoerd van der Linden

Ik ben Sjoerd van der Linden en De Padvinderij mindfulness is mijn uitvalsbasis om mindfulness en levenskunst uit te dragen.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: