Wie het pad van meditatie bewandelt, komt al snel uit in de natuur. Zittend of lopend in het groen oefenen we ontspannen opmerkzaamheid. We kunnen we ons openen voor de bomen, de vogels, de wind. De natuur vraagt niets van ons, en dat kan helpen om letterlijk en figuurlijk stil te staan. We ontdekken dat we even niet zo veel hoeven te doen, dat het genoeg is om met onze ervaring in de natuur te zijn. En wat een rust, wat een vreugde kunnen er dan opkomen! We kunnen ontdekken dat we zelf een onderdeel van de natuur zijn en dat alles met alles is verbonden.

26 september

Beatrixpark, Amsterdam

Stiltewandeling in het Beatrixpark in Amsterdam

Dit najaar organiseer ik samen met stichting Amsterdam Inzichtmeditatie en vipassana-leraar Ria Kea een reeks stiltewandelingen in de (stads)natuur. Vanaf 29 augustus zoeken we elke twee weken de natuur op, afwisselend in Amsterdam en in de omgeving. De ene keer is er een kortere sessie in de stadsnatuur van een Amsterdams park en de andere keer een langere wandeling in bos of duin. Tijdens de langere uitstapjes nemen we de tijd om te contempleren op een onderwerp dat aansluit bij de ervaring van in de natuur zijn. Naast het gewaarzijn oefenen, kan een contemplatie nieuwe inzichten geven over de fenomenen van onze innerlijke natuur en de wereld om ons heen.

10 oktober

Amsterdamse Bos

Stiltewandeling op de Franse Kampheide bij Bussum

Programma

Geen Evenementen

24 oktober

Amsterdamse Bos

Stiltewandeling in het Amsterdamse Bos

Praktisch

Ervaring met meditatie is niet nodig maar ook geen bezwaar. Je kunt je aanmelden via dit formulier van Amsterdam Inzichtmeditatie. Deelname is gratis; je bent uitgenodigd om dana* te beoefenen (zie onder voor uitleg over dana).

Corona

We nemen de coronarichtlijnen van het RIVM in acht. Houd afstand van andere deelnemers. Blijf thuis als je milde verkoudheidsklachten of andere symptomen hebt, of wanneer je een zieke huisgenoot hebt. Let op: in het OV en bij autodelen is een mondkapje verplicht.

Dana

* Dana wordt vaak vertaald met vrijgevigheid. Het wordt gezien als de eerste van drie trainingen op het meditatieve pad; de andere zijn ethiek en meditatiebeoefening. De beoefening van dana vraagt een persoonlijke contemplatie, een persoonlijke afweging wat je wilt en kunt bijdragen. De intentie waarmee gegeven wordt is daarbij het belangrijkst. Jouw gift draagt bij in het levensonderhoud van de begeleiding en stelt hen in staat om hun studie en beoefening voort te zetten.

12 september

Duin & Kruidberg, Santpoort

Stiltewandeling in het Amsterdamse Bos

Sjoerd van der Linden

Ik ben Sjoerd van der Linden en De Padvinderij mindfulness is mijn uitvalsbasis om mindfulness en levenskunst uit te dragen.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: