Het was een oefening in geduld en vertrouwen, maar de eerste mindfulnesstraining van De Padvinderij zit helemaal vol. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat de deelnemers me schenken, door zich aan te melden en vervolgens ook hun persoonlijke situatie en hun zorgen met mij te bespreken, om te zien of de training hun iets te bieden heeft of niet. In veel gevallen blijkt er inderdaad iets te halen. Het is me een eer om iedere deelnemer een stukje op weg te helpen op het pad van aandachtsontwikkeling en compassie.

Vanuit mijn opleiding kreeg ik het advies om enkele maanden voor de training te beginnen met werven. Mensen maken immers plannen, en vaak worden die plannen al maanden tevoren gesmeed, werd mij verteld. Dat mag voor sommige doelgroepen zo zijn – voor de mijne zeker niet. Het bleef lange tijd akelig stil. Pas de laatste maand begonnen de aanmeldingen binnen te druppelen – en vandaag heb ik de eerste geïnteresseerde moeten teleurstellen.

Dat geeft mij moed en vertrouwen om komend voorjaar een nieuwe training te starten. De precieze data weet ik op dit moment nog niet, maar medio of eind februari lijkt me een goede indicatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg dan dit blog, of de Facebookpagina. Je kunt ook een mailtje sturen. Ik hoop de komende maanden ook een eerste nieuwsbrief te versturen, dus als je die wilt ontvangen, kun je dat ook met een mailtje aangeven. Hopelijk zie ik je in 2019 op een training, of bij een andere activiteit van De Padvinderij.


Sjoerd van der Linden

Ik ben Sjoerd van der Linden en De Padvinderij mindfulness is mijn uitvalsbasis om mindfulness en levenskunst uit te dragen.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: