Een beetje meer aandacht is goed voor iedereen. Mediteren is een uitstekende manier om wat aandachtiger – en dus rustiger – in het leven te staan. Kom deze winter kennismaken met meditatie of je beoefening verdiepen!

Aandacht is een schaars goed. De hele dag zwiept je aandacht van hot naar her: mails, berichtjes, gesprekken, het verkeer, kinderen, afspraken, tv, piekeren en noem maar op. Je concentratie en je geheugen zijn als een vergiet en je energie stroomt door de gaten weg. 

Mediteren is een lastig woord voor het richten van je aandacht op het nu – bijvoorbeeld de bewegingen van de adem, de sensaties van het lichaam of de producten van de geest (gedachten en emoties). Door je aandacht zo te richten, ontstaan langzaam maar zeker meer concentratie en rust in de geest en in het lichaam. Je laadt jezelf als het ware weer op.

Deze winter organiseer ik samen met stichting Vitamine Z een reeks meditatiesessies. Deze vinden plaats op dinsdagavonden van 19:30 tot 21:30 uur. Meedoen is gratis en je bent uitgenodigd om een donatie te doen. De sessies zijn toegankelijk voor iedereen: misschien heb je al ervaring met mediteren en zoek je ondersteuning of een vraagbaak. Maar ook als je nog nooit hebt gemediteerd ben je van harte welkom. 

In de sessies beoefenen we verschillende vormen van meditatie: aandacht voor de adem, voor de sensaties van het lichaam, voor de producten van de geest en voor geluid. Maar ook liefdevolle vriendelijkheid (metta) en compassie (karuna). De sessies zijn geschikt als opfrisser voor deelnemers aan de mindfulnesstraining, maar ook als kennismaking voor wie een mindfulnesstraining overweegt.

Meedoen? Meld je uiterlijk een uur voor de sessie aan via telefoon/WhatsApp (06 – 44 02 68 53) of via mediteren@de-padvinderij.nl.

  • Wat: wekelijkse meditatiegroep
  • Waar: De Ceuvel, Amsterdam (exacte locatie bij aanmelden)
  • Wanneer: vanaf dinsdag 22 januari, 19:30 – 21:30 (graag 10 minuten voor aanvang aanwezig)
  • Kosten: donatie wordt gewaardeerd
  • Vragen of aanmelden: app of bel 06 44 02 68 53 of meditatie@de-padvinderij.nl

Sjoerd van der Linden

Ik ben Sjoerd van der Linden en De Padvinderij mindfulness is mijn uitvalsbasis om mindfulness en levenskunst uit te dragen.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: